Blog

Szűrők
bazsalikomos-csirkemaj-paradicsomsalataval

Bazsalikomos csirkemáj paradicsomsalátával

A belsőségeket nem mindenki szereti, egyes országokban nincs is igazán kultúrája az elkészítésüknek. A belsőségek fogyasztása Magyarországon is megosztja az embereket, akadnak, akik imádják, mások undorodnak tőle, és olyanok is vannak, akik csak bizonyos belsőségeket fogyasztanak, mint például a pacal vagy a zúza.

Az agyvelő és a vese szokott a képzeletbeli ranglista végén kullogni, ezeket nem mindenkinek veszi be a gyomra, létezik azonban egy olyan belsőség, amit szinte mindenki szeret, ez pedig a máj. A máj egyébként is egy misztikus szerv, példátlan regenerációs képességgel rendelkezik, vagyis gyakorlatilag képes újra nőni. Ezt valahonnan az ókori görögök is tudták, hiszen mitológiájukban Prométheusznak, a tüzet az istenektől ellopó titánnak Zeusz büntetése értelmében minden nap egy sas tépte ki a máját, amely másnapra visszanőtt.
Az állatok máját persze nem a legendák miatt fogyasztjuk, hanem leginkább azért, mert ízletesek. Mindenki tudja, hogy a hízott libamáj például az egyik legdrágább ínyencfalatnak számít a világon. Bár előállításával – a libatöméssel – kapcsolatban felmerülhetnek erkölcsi aggályok, ízének nagyszerűségét senki sem vitatja.
Szerencsére „kistestvére”, a csirkemáj nem csak a gazdagok kiváltsága, és megfelelően elkészítve akár a libamájjal is vetekedhet. Nagy előnye a csirkemájnak, hogy vasban gazdag, így például vérszegényeknek is kifejezetten ajánlott étel. Ezen kívül tartalmaz még A-, B-, C- és E-vitamint, cinket, kalciumot és káliumot, sőt, folsavat is, így elfogyasztása után a vas be tud épülni szervezetünkbe – a természet tökéletesen kitalálta, hogyan juthatunk megfelelő mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz. De nem csak a vérszegénységben szenvedőkre van jótékony hatással, hanem a fogyni vágyókra is, és azokra az emberekre, akik kellő tudatossággal táplálkoznak. A máj nem hizlal, ugyanakkor gyorsan eltelít, kevéssel is jól lehet lakni. A paleolit konyha kedvelőinek tökéletes választás, arra kell csak ügyelniük, hogy ne a jól megszokott hagymás törtburgonyával fogyasszák, hanem olyan körettel, amit a paleo konyha megenged, például édesburgonyával vagy egy egészséges salátával.

Az Interfood ételfutár a bazsalikommal fűszerezett ízletes csirkemájat friss, vöröshagymával gazdagított paradicsomsalátával kínálja megrendelőinek. Igazi nyár eleji, könnyű és ízletes ebéd, amihez elég egy kattintás, és holnap már az asztalán lehet! Az Interfood ételfutár örömmel járul hozzá az Ön egészségének megőrzéséhez.

Ez is érdekelheti

lételemünk a víz

Lételemünk a víz

Sok csodája van Földünknek, amelyek közül az egyik legnagyobb a víz. Már az ókori tudósok is tisztában voltak vele, hogy víz nélkül nem lehetne élet bolygónkon. Az emberi test tömegének nagy része víz, a nőknél 50%, a férfiaknál 60%, az egészen pici csecsemőknél pedig 70% a test víztartalma. Köztudott, hogy az ember anélkül, hogy élelmet…